Skip to main content

Salade van gepofte bieten, geitenkaas en waterkers

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Chioggia bieten
  • 4 takje(s) Waterkers
  • 1 stuk(s) Sjalot
  • 100 g Geitenkaas
  • naar smaak Peterselie
  • 4 stuk(s) Boule natur

In Huis

  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Rode wijnazijn
  • 1 tl Tijmblaadjes
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Leg twee lagen aluminiumfolie op het aanrecht. Snij het loof en de wortel van de bieten en snij in kwarten. Leg op het folie. Besprenkel met 2 eetlepels van de olijfolie en 1 el rode wijnazijn. Bestrooi met de tijm en wat peper en zout.
  2. 2. Snij de knoflook in plakjes en leg tussen de bietjes. Vouw het folie netjes dicht en leg met de naad naar boven op de bakplaat. Rooster ca. 40 minuten in de oven.
  3. 3. Haal de bietjes uit het folie en verwijder het velletje van de biet. Leg op een schaal en laat afkoelen tot lauwwarm. Haal de blaadjes van de waterkers en snipper het sjalotje. Schep beiden door de bietjes.
  4. 4. Bestrooi met wat peper en eventueel nog wat zout. Sprenkel er nog een theelepel rode wijnazijn over. Brokkel de geitenkaas erover. Besprenkel met nog wat olijfolie. Knip er flink wat peterselie over en serveer met stukjes beboterd brood.