Skip to main content

Salade van geroosterde bieten met rucola

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Rode biet
  • 200 g Oude kaas
  • 5 g Dragon

In Huis

  • 75 g Rucola
  • 1 tl Mosterd
  • 1 stuk(s) Citroensap
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 100 g Walnoten
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de bieten, halveer ze en snij de helften in plakken van 1 cm. Doe in een kom en hussel om met wat olie, peper en zout.
  2. 2. Spreid de bieten gescheiden op een bakplaat uit en rooster ze in 20-30 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 200°C. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. 3. Verdeel de rucola over de borden en leg de plakken biet ertussen en erop. Klop een dressing van de mosterd, citroensap en olijfolie. Breng op smaak met wat peper en zout. Lepel de dressing over de salade.
  4. 4. Rooster de walnoten in een droge koekenpan totdat ze hun geur afgeven en strooi over de salade.
  5. 5. Schaaf krullen van de oude kaas en strooi die er ook overheen. Ook lekker met blokjes geitenkaas.