Skip to main content

Salade van geroosterde wintergroenten met linzen en geiten-saladekaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Peen
  • 400 g Knolselderij
  • 2 el Peterselie
  • 1 el Tijm
  • 4 stuk(s) Bruine broodjes
  • 2 blikje(s) Linzen (blik)
  • 2 el Koriander
  • 150 g Geiten-saladekaas
  • 1 stuk(s) Appel
  • 1 stuk(s) Hart van bleekselderij

In Huis

  • 2 el Olijfolie
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 60 ml Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Witte wijnazijn
  • 2 tl Dijonmosterd
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de peen en de knolselderij en snij in staafjes van ca 1 cm dik en 6 cm lang. Doe de groenten in een mengkom en voeg olijfolie, peper en zout toe. Schud goed om. Leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en rooster 20-25 minuten gaar met een licht geblakerd randje.
  3. Hak de peterselie en tijm. Snij de broodjes doormidden en besmeer ze met een mengsel van olie, geperste knoflook en de kruiden. Bestrooi met een beetje peper en zout en leg op wat bakpapier in de oven totdat ze goudbruin kleuren in ca. 10 minuten.
  4. Warm intussen de linzen voorzichtig op in een klein steelpannetje.
  5. Snij de koriander fijn en meng met de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn en mosterd. Snij de geitensalade kaas en de appel in blokjes. Snij het hart van de bleekselderij (het binnenste malse deel van de stronk) in dunne maantjes. Schep alles door de uitgelekte linzen en roer de dressing erdoor. Haal de groenten uit de oven en schep erbij. Serveer met de broodjes erbij.