Skip to main content

Salade van groene asperges, bietenblad, geitenkaas en honing

Vegetarisch

  • Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 bos(sen) Groene asperges
  • 2 zakje(s) Bietenblad sla
  • 125 g Verse geitenkaas
  • naar smaak Viooltjes

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 4 el Olijfolie
  • 1 el Honing
  • 1 el Azijn
  • 1 snufje(s) Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan water op en breng aan de kook. Snij ca. 1 cm van de onderkant van de asperges en zet ze rechtop in het kokende water zodat de topjes boven het water uitsteken. Blancheer gedurende 2 minuten, niet langer anders worden ze te slap. Giet af, spoel goed af met koud water en doe in een kom. Sprenkel er wat olijfolie over en meng even met je handen. Bestrooi met peper en zout.
  2. Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden. Leg de asperges erin en gril tot ze mooie bruine streepjes hebben . Haal dan van het vuur en laat afkoelen op een bord.
  3. Was het bietenblad, sla droog en doe in een mooie schaal.
  4. Pluk of snij de geitenkaas in kleine stukjes en strooi over het bietenblad. Leg de asperges eroverheen.
  5. Wrijf het teentje knoflook fijn in een vijzel met een flinke snuf zout. Giet er de olijfolie en azijn bij, en voeg de honing toe. Giet deze dressing over de salade en dien op.
  6. Strooi als laatste de viooltjes over de sla.