Skip to main content

Salade van koolrabi met appel, cranberries en walnoten

Vegetarisch

  • Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Koolrabi
  • 2 stuk(s) Appel
  • 1 tl Mosterd

In Huis

  • 100 g Geitenkaas (zacht)
  • 50 g Cranberries
  • 50 g Walnoten
  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 2 el Bladpeterselie
  • naar smaak Zeezout
  • naar smaak Peper uit de molen
icon package

Recept stappen

  1. Schil de koolrabi en snijd hem julienne (dunne lucifertjes) of rasp hem grof.
  2. Leg in een vergiet of zeef en laat er zoveel mogelijk vocht uitlekken.
  3. Snijd de appel met schil julienne.
  4. Pers de citroen en schenk een klein beetje over de koolrabi en appel om verkleuren te voorkomen.
  5. Meng de walnoten en cranberries met 2 el citroensap, de mosterd en de olijfolie.
  6. Breng op smaak met wat peper en zout.
  7. Meng deze dressing met de koolrabi en appel.
  8. Brokkel er wat geitenkaas over en garneer met wat bladpeterselie.
  9. <br>Tip: Lekker met wat gebakken aardappelen.