Skip to main content

Salade van koolrabi, wortel en appel

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks koolrabi
  • 400 gram wortel
  • handjes veldsla
  • 4 sneetjes boterham

In Huis

  • 1 stuks appel
  • 2 tl appelazijn
  • 2 tl olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl mosterdzaad
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil de koolrabi, de wortel en de appel met een dunschiller. Snijd alle drie in lucifertjes.
  2. Maak een dressing van de azijn en olie. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Meng de koolrabi, wortel, appel en veldsla met de dressing.
  4. Rooster het mosterdzaad zachtjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te springen. Schep door de salade.
  5. Serveer met geroosterd brood.
  6. <br>Tip: deze salade combineert goed met de wortelsoep uit het volgende recept.