Skip to main content

Salade van linzen met rookworst, cavolo nero en kerstomaatjes

Rund

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Runderrookworst
  • 200 g cavolo nero
  • 2 stuk(s) Pistolets bruin
  • 1 bakje(s) Kerstomaatjes
  • 4 takje(s) Peterselie
  • 1 handje(s) Rucola

In Huis

  • 200 g Linzen
  • 1 takje(s) Tijm
  • 2 tl Mosterd
  • 2 el Rode wijnazijn
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Bereid de rookworstjes volgens gebruiksaanwijzing.
  2. 2. Kook de linzen samen met de tijm volgens gebruiksaanwijzing tot net aan gaar. Let op dat ze niet melig worden.
  3. 3. Verwijder de harde nerf uit de cavolo nero en snijd in dunne reepjes. Overgiet met kokend water en laat daarna 5 minuten staan. Giet af en laat uitlekken.
  4. 4. Bak de pistoletjes 10 minuten af in de oven.
  5. 5. Halveer de kerstomaatjes. Hak de peterselie fijn. Snijd de rucola in stukken.
  6. 6. Meng een dressing van de mosterd, azijn en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  7. 7. Snij de rookworst in plakjes. Meng de linzen met de rookworst, cavolo nero, tomaten, rucola en peterselie. Schep de dressing er door en serveer met stukjes brood.