Skip to main content

Salade van minibietjes, wortel en knolselderij met lente-ui-omelet

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 bosje(s) Peterselie
  • 400 g Minibietjes
  • 1 stuk(s) Wortel
  • 1 stuk(s) Knolselderij
  • 1 stuk(s) Rode kool
  • 6 stuk(s) Eieren
  • 1 el Creme fraiche
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 1 stuk(s) Brood

In Huis

  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Appelazijn
  • 1 el Ahornsiroop
  • 1 tl Kaneelpoeder
  • 1 el Gember (geraspte)
  • 1 tl Zout
  • 2 el Boter
  • 40 g Hazelnoten
  • 2 tl Maanzaad
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Meng de olijfolie, azijn, ahornsiroop, kaneel, gember, zout en peper tot een dressing. Hak de peterselie.
  2. 2. Snij de bietjes, wortel en knolselderij in dunne lucifertjes. Je kunt hiervoor de keukenmachine of een julienne dunschiller gebruiken.
  3. 3. Snij de rode kool heel dun op de mandoline of met een scherp mes. Bewaar de groenten apart, anders kleurt alles rood. Meng alle groenten apart met een beetje van de dressing en de peterselie.
  4. 4. Klop de eieren los met de creme fraiche. Snij de lente-ui in ringetjes en roer door het ei.
  5. 5. Verhit de boter in een koekenpan en bak een omelet. Beweeg de pan en het ei steeds op en neer. Zorg dat het gestolde ei in het midden van de pan beland en het vloeibare gedeelde steeds naar de randen stroomt. Klap dubbel en snij in vieren. Hou warm.
  6. 6. Stapel alle groenten vlak voor het serveren op elkaar en besprenkel met de rest van de dressing. Bestrooi met de hazelnoten en het maanzaad. Serveer met de omelet en brood.