Skip to main content

Salade van palmkool met dadels en citrusdressing

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 bos(sen) Palmkool

In Huis

  • 1 stuk(s) Sap van een citroen
  • 1 stuk(s) sap van een sinaasappel
  • 1 el Sinaasappelrasp
  • 1 tl Citroenrasp
  • 1 tl Limoenrasp
  • 1 stuk(s) Gesnipperde rode ui
  • 5 el Rode wijnazijn
  • 6 stuk(s) Dadels
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 6 el Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snijd de ui in zeer dunne ringetjes en laat marineren in de azijn.
  2. Week de dadels in een bakje kokend heet water.
  3. Was de palmkool, droog goed af en haal dan het blad van de stengels. Snij het blad zeer fijn en doe in een kom. Voeg een snuf zout en het sap van de sinaasappel en citroen toe en kneed de kool met je handen totdat de kool zacht wordt en begint te slinken.
  4. Laat de dadels even uitlekken en doe bij de kool. Voeg de sinaasappelschil, citroenschil en limoenschil toe. Giet de azijn van de ui, doe deze vervolgens in de salade, samen met het paprikapoeder. Overgiet met olijfolie en breng op smaak met peper, zout en eventueel een beetje suiker of honing.
  5. Lekker met een gebakken visje of gewoon los als lunchgerecht met een snee brood.