Skip to main content

Salade van parelgort met venkel, citrusvruchten en balsamicodressing

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 bosje(s) Radijs
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 300 g Venkel
  • 350 g Parelgort
  • naar smaak Bietenblad sla

In Huis

  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • 1 stuk(s) Sinaasappel
  • 1 stuk(s) Grapefruit
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 1 el Citroensap
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl Honing
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Halveer de radijsjes, versnipper de rode ui, snijd de venkel in kleine blokjes en hak de rode peper fijn.
  2. Bereid de gort volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking, maar gebruik groentebouillon i.p.v. water. Giet af door een vergiet en spoel onder koud water om nagaren te voorkomen.
  3. Schil de sinaasappel en de grapefruit en maak er partjes van. Verwijder de vliezen van de partjes m.b.v. een scherp mes.
  4. Doe de gort in een schaal en meng met de venkel, radijsjes, de rode peper, rode ui en het citrusfruit. Schep er wat bietenblad door.
  5. Maak een dressing van de balsamico azijn, citroensap, olijfolie, honing, knoflook peper en zout. Schenk over de salade en serveer.
  6. Tip: ook lekker met wat grie of feta erover gebrokkeld.