Skip to main content

Salade van parelgort, veldsla en geroosterde pompoen met yoghurtdressing

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Parelgort
  • 500 g Pompoen
  • 1 zakje(s) Veldsla
  • 2 takje(s) Koriander
  • 2 el Uien
  • 100 g Rettich

In Huis

  • 8 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Citroensap
  • 1 tl Mosterd
  • 100 ml Yoghurt
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de parelgort volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water om na-garen te voorkomen.
  2. Pers 1 teentje knoflook uit en meng met 2 el olijfolie. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Schil de pompoen, verwijder de pitjes en snij de pompoen in dunne parten. Kwast ze in met de knoflookolie. Verhit een grillpan en gril de pompoenparten ca. 2 minuten aan beide zijden. Tot ze mooie grillstrepen hebben. Leg de pompoenparten op een bakplaat of ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper. Laat ca. 10 minuten garen in de oven tot de parten zacht zijn.
  4. Was de veldsla en laat goed uitlekken. Maak een dressing van 6 el olijfolie, het citroensap en de mosterd. Snij de ui zeer fijn en meng door de dressing. Schep de dressing door de parelgort.Schep de veldsla door de salade.
  5. Pers het tweede teentje knoflook uit boven de yoghurt en meng. Breng op smaak met peper, zout en de koriander.
  6. Haal de pompoen uit de oven en leg op de salade. Besprenkel met de yoghurtdressing.
  7. <br>Tip: strooi nog wat pompoenpitten over de salade.