Skip to main content

Salade van rode bieten met een paddenstoelen-crostini

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Bieten
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 2 bakje(s) Gemengde paddenstoelen
  • 8 stuk(s) Boterham

In Huis

  • 1 stuk(s) Citroen
  • 10 g Dille
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl Suiker
  • 1 el Kappertjes
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 4 takje(s) Verse peterselie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de bieten gaar in ca. 50 minuten in water met wat zout. Haal uit het water en laat afkoelen.
  2. 2. Snipper de ui fijn. Rasp de schil van de citroenen en pers het sap. Doe het sap en de rasp in een kom met de dille, uisnippers, suiker, 1 eetlepel (bij 4p) van de olijfolie en kappertjes. Breng op smaak met zout en peper en meng goed.
  3. 3. Schil de bieten en snij met behulp van een mandoline of scherp mesje in flinterdunne plakjes.
  4. 4. Leg de bietjes op een schaal en schep de dressing erover. Laat de smaken minimaal een uur intrekken.
  5. 5. Maak in de tussentijd de paddenstoelen bruschetta. Snij de paddenstoelen in stukken. Hak de peterselie.
  6. 6. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen bruin. Knijp er de knoflook bovenuit en bak nog een minuut mee. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de peterselie erover.
  7. 7. Rooster de boterhammen en beleg met de paddenstoelen.
  8. 8. Serveer met de bietensalade.