Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Salade van spinazie met gerookte zalm en knoflook croutons

Vis, Lunch

  • Totale tijd minuten
Salade van spinazie met gerookte zalm en knoflook croutons | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks rode ui
  • 2 stuks rode paprika
  • 3 stuks pomodori tomaten
  • 300 gram spinazie
  • naar smaak peterselie
  • 3 sneetjes landbrood
  • 200 gram gerookte zalm

In Huis

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl honing
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl witte wijnazijn
  • olie en boter om te bakken
  • 1 teen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Snij de rode ui in dunne ringen en snij de paprika en tomaten in blokjes.
  2. Maak de dressing. Mix de olijfolie extra vierge, honing, mosterd en witte wijnazijn. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Meng de spinazie met de ui, tomaat en paprika. Hussel de dressing er doorheen. Hak de peterselie fijn en voeg toe, bewaar een deel voor de garnering.
  4. Maak de croutons: snij het landbrood in plakken en vervolgens in dobbelsteentjes. Verwarm ruim boter en olie in een koekenpan en bak ze al omschuddend bruin en knapperig. Snij de knoflook fijn. Zet het vuur uit, voeg de knoflook toe en schud nog een paar keer goed. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snij de gerookte zalm in kleine stukjes en meng op het laatste door de salade. Serveer de salade met de croutons en bestrooi met wat peterselie.