Skip to main content

Salade van spitskool, kikkererwten, gekruide walnoten en zomerpostelein

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 spitskool
  • 1 handje zomerpostelein

In Huis

  • 1 tl koenjit
  • 1 el water
  • naar smaak eper en zout
  • 100 g walnoten
  • 200 g kikkererwten
  • 3 el rode wijnazijn
  • 6 el olijfolie
  • 100 g boekweit honing
  • 50 g gemengde kruiden
  • tl gedroogde chilipeper vlokken
  • naar smaak pecorino
  • 1 stuk(s) citroen
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven tot 150 graden.
  2. Meng de helft van de boekweithoning of andere honing met een uitgesproken smaak met de chillivlokken, koenjit en een snufje zout in een schaaltje. Meng met een beetje water tot een smeuige pasta en vermeng de walnoten ermee. Beleg een ovenplaat met bakpapier en bak de noten ca. 15 minuten in de oven. Totdat de noten droog en plakkerig zijn.
  3. Doe de afgespoelde en uitgelekte kikkererwten in een schaal. Meng de azijn met de rest van de honing, 3 eetlepels olijfolie en wat peper en zout. Meng door de kikkererwten.
  4. Doe de rest van de olijfolie in een koekenpan en verhit op hoog vuur. Snij de spitskool in de lengte in achten. Bak de spitskool in de hete olie een minuut aan iedere kant. Bestrooi met wat zout.
  5. Doe de spitskool in een grote schaal, voeg de kikkererwten en de gemengde kruiden bijvoorbeeld gehakte dille, peterselie en basilicum toe. Voeg zomerpostelein, de gekruide walnoten en de pecorino toe en besprenkel met wat citroensap.