Skip to main content

Salade van waterkers, geroosterde bloemkool, venkel en dragon met gepaneerde geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 bloemkool
  • 1 venkel
  • 200 gram meiraap
  • 1 rode ui
  • 1.50 stuk(s) citroenrasp
  • 2 el citroensap
  • 3 el dragon
  • 1 bakje panko broodkruim
  • 2 rolletjes geitenkaas
  • 75 g waterkers
  • 3 el peterselie

In Huis

  • olijfolie om te besprenkelen
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 teen geperste knoflook
  • 1 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden met de grillstand.
  2. Snij de bloemkool in roosjes. Verwijder het loof van de venkel en een klein stukje van de onderkant en snij dan in dunne plakken. Halveer meiraap, schil en snij in plakjes. Halveer de ui en snij in halve ringen. Meng de groenten met olijfolie, de knoflook (geperst) en zout en peper. Schuif in de oven. Hou het in de gaten, schep af en toe om en bak een beetje bruin en gaar in 20-25 minuten. Zet evt de laatste 10 minuten de gril erbij aan.
  3. Maak de dressing. Meng in een blender of met een staafmixer de olijfolie extra vierge, de takjes dragon, het citroenrasp, het citroensap en de mosterd. Verdun zo nodig met een paar druppels water en breng op smaak met peper en zout.
  4. Leg de panko op een bord en meng met zout en rijkelijk peper uit de molen. Haal dan de voorgesneden plakjes geitenkaas voorzichtig los uit het rolletje en wentel in de panko. Druk de panko een beetje aan. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak daarin de gepaneerde geitenkaasjes rustig bruin aan beide zijden.
  5. Verwijder de dikke steeltjes van de waterkers. Haal de blaadjes van de peterselie. Drapeer de waterkers en peterselie over de geroosterde groenten en druppel de dressing erover. Serveer direct met de geitenkaasjes.