Skip to main content

Salade van winterpostelein met geurig gebakken paddenstoelen en kruidige creme fraiche

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 150 g Winterpostelein
  • 2 bakje(s) Champignons
  • 4 el Creme fraiche

In Huis

  • 1 teen Knoflook
  • 3 el Olijfolie
  • 4 takje(s) Verse peterselie
  • 2 takje(s) Tijm
  • snufje(s) Paprikapoeder
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Meng de kruiden door de crème fraîche en voeg paprikapoeder, peper en zout naar smaak toe.
  2. Bereid nu de champignons. Snij de knoflookteen in dunne plakjes. Snij de champignons in dikke plakjes.
  3. Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan en fruit hier in de champignons even aan op hoog vuur en draai dan het vuur wat lager. Als de champignons vocht beginnen te verliezen, laat dit verdampen en bak de champignons totdat ze iets bruin kleuren. Voeg de knoflook toe en bak deze kort mee (let op dat deze niet bruin wordt).
  4. Maak nu de salade. Leg de gebakken champignons op een bedje van winterpostelein en spreid de kruidige crème fraîche eroverheen.
  5. <br>Begin met het maken van de dressing. Kruid de crème fraîche. Hak de peterselie fijn en haal de blaadjes van de takjes tijm. (Tip: je kan ook munt of oregano nemen in plaats van tijm, of een mix van deze drie kruiden.)