Skip to main content

Salade van wortel, koolrabi en courgette met verse gemberdressing

Vegetarisch

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Koolrabi
  • 400 stuk(s) Wortel
  • 1 stuk(s) Bolcourgette (zappho)
  • 1 bosje(s) Verse koriander

In Huis

  • 2 cm Gember
  • 4 el Vissaus
  • 120 ml Limoensap
  • 1 el Bruine suiker
  • 2 plak(ken) Mihoen
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 20 g Gebakken uitjes
  • 1 handje(s) Tuinkers
  • 50 g Pinda gezouten
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil en rasp de gember. Maak de gemberdressing door alle ingrediënten, bruine suiker, limoensap en vissaus te mengen. Proef en verdun zo nodig met wat water. Zet koel weg.
  2. 2. Bereid de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. 3. Verwijder zaad en zaadlijsten van de rode peper en hak fijn. Snij de koolrabi, wortel en bolcourgette julienne m.b.v. de keukenmachine of een julienne dunschiller. Meng met de dressing.
  4. 4. Verdeel de mihoen over vier borden en verdeel er de salade over. Strooi er de koriander, gebakken uitjes, tuinkers, pinda's en rode peper over en serveer.