Skip to main content

Salag tamatar met paneer, basmatirijst en frisse komkommer-raita

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten
Wk 15 Salag tamatar met paneer volkoren basmatirijst en frisse komkommer raita 2

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks ui
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 pakjes paneer
  • 1 stuks komkommer
  • 400 gram spinazie
  • 250 gram Bulgaarse yoghurt

In Huis

  • 240 gram (volkoren) basmatirijst
  • 80 gram boter om te bakken
  • om te bakken olijfolie
  • 3 cm gember
  • 4 teentjes knoflook
  • 100 gram cashewnoten
  • 0.25 tl chilipoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl garam masala
  • 2 tl korianderzaad
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 el kerriepoeder
  • 4 el koriander
  • 2 el muntblaadjes
icon package

Recept stappen

  1. Zet de rijst en kook volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Smelt de boter en wat olie in een grote, afdekbare pan met dikke bodem. Snipper de ui en snij de bleekselderij in halve maantjes. Bak op laag vuur. Schil de gember en snij in dunne plakjes. Hak de knoflook fijn. Voeg beide bij de ui en bak zachtjes mee.
  3. Rooster de cashewnoten op zacht vuur in een droge koekenpan tot ze wat beginnen te kleuren. Laat afkoelen, zo worden ze lekker knapperig.
  4. Voeg de chilipoeder, kurkuma, garam masala, korianderzaad, gemalen koriander en komijnzaad bij de ui en bak nog een minuut mee. Voeg de witte wijnazijn toe en laat verdampen. Voeg de tomatenblokjes toe, dek af en laat zachtjes afgedekt 5-10 minuten pruttelen. Breng op goed smaak met peper en zout.
  5. Snij de paneer in dobbelsteentjes. Hussel ze in een mengkom met zout, peper en kerriepoeder. Bak in wat olie in de pan van de cashewnoten. Hussel af en toe om.
  6. Maak de raita. Schil de komkommer, halveer in de lengte en haal met een lepeltje de zaadlijst eruit. Rasp de komkommer in een zeef. Bestrooi met wat zout en laat even uitlekken.
  7. Voeg de spinazie (in delen) bij de ui en tomaat tot ze is geslonken. Breng indien nodig nog op smaak met wat zout en peper.
  8. Hak de koriander (ook de steeltjes) en muntblaadjes fijn. Meng de uitgelekte komkommer met de yoghurt, muntblaadjes en een deel (1 el bij 4p) van de koriander. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Bestrooi de salag tamatar met de rest van de koriander en serveer met de blokjes paneer, cashewnoten, rijst en komkommerraita.
  10. Maak de raita van tevoren of vraag hulp.