Skip to main content

Salag tamatar met paneer, volkoren basmatirijst en frisse komkommer-raita

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 gram volkoren basmatirijst
  • 2 stuks ui
  • 4 stengels bleekselderij
  • 3 cm gember
  • 100 gram cashewnoten
  • 1 bakje salag tamatar specerijen
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 2 pakjes paneer
  • 1 stuks komkommer
  • 600 gram spinazie
  • 4 el koriander
  • 2 el muntblaadjes
  • 250 gram yoghurt

In Huis

  • 80 gram boter om te bakken
  • om te bakken olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el kerriepoeder
icon package

Recept stappen

  1. Zet de rijst met een dubbele hoeveelheid water op. Breng aan de kook, dek af en kook in 25-30 minuten op laag vuur gaar (eventueel met behulp van een vlamverdeler).
  2. Smelt de boter en wat olie in een grote, afdekbare pan met dikke bodem. Snipper de ui en snij de bleekselderij in halve maantjes. Bak op laag vuur. Schil de gember en snij in dunne plakjes. Hak de knoflook fijn. Voeg beide bij de ui en bak zachtjes mee.
  3. Rooster de cashewnoten op zacht vuur in een droge koekenpan tot ze wat beginnen te kleuren. Laat afkoelen, zo worden ze lekker knapperig.
  4. Voeg de specerijen bij de ui en bak nog een minuut mee. Voeg de witte wijnazijn toe en laat verdampen. Voeg de tomatenblokjes toe, dek af en laat zachtjes afgedekt 5-10 minuten pruttelen. Breng op goed smaak met peper en zout.
  5. Snij de paneer in dobbelsteentjes. Hussel ze in een mengkom met zout, peper en kerriepoeder. Bak in wat olie in de pan van de cashewnoten. Hussel af en toe om.
  6. Maak de raita. Schil de komkommer, halveer in de lengte en haal met een lepeltje de zaadlijst eruit. Rasp de komkommer in een zeef. Bestrooi met wat zout en laat even uitlekken.
  7. Voeg de spinazie (in delen) bij de ui en tomaat tot ze is geslonken. Breng indien nodig nog op smaak met wat zout en peper.
  8. Hak de koriander (ook de steeltjes) en muntblaadjes fijn. Meng de uitgelekte komkommer met de yoghurt, muntblaadjes en een deel (1 el bij 4p) van de koriander. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Bestrooi de salag tamatar met de rest van de koriander en serveer met de blokjes paneer, cashewnoten, rijst en komkommerraita.
  10. Maak de raita van tevoren of vraag hulp. Goed om te weten: in het kruidenbakje voor 4p zit: 0.25 tl chilipoeder, 2 tl kurkuma, 2 tl garam masala, 2 tl korianderzaad, 1 tl gemalen koriander, 1 tl komijnzaad. In het bakje voor 2p zit de helft.