Skip to main content

Saltimbocca met venkel-courgette fettucine

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Kalfsschnitzel
  • 1 stuk(s) Venkelknol
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 1 stuk(s) Ui

In Huis

  • 4 stuk(s) Rauwe ham
  • 4 blaadje(s) Salie
  • 2 dl Droge witte wijn
  • 2 el Olijfolie
  • 300 g gedroogde fettuccine
  • 50 ml Room
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 50 ml Runderbouillon
  • 2 takje(s) Tijm
icon package

Recept stappen

  1. Leg de kalfsschnitzels tussen een stuk bakpapier en sla ze plat met een koekenpan. Leg op elkekalfsschnitzels een blaadje salie (of twee; afhankelijk van de grootte en je smaak) en rol een plak ham zo veelmogelijk om dekalfsschnitzels . Druk de ham goed aan en laat de kalfsoesters zo even liggen, dan plakt de ham vanzelf aan het vlees.
  2. Zet een pan water op (met een beetje olijfolie) voor de pasta .
  3. Snij de ui, venkel en courgette in dunne reepjes.
  4. Zet een koekenpan met een scheut olijfolie op het vuur. Bak hierin de ui en de reepjes venkel in een paar minuten bruin. Voeg de courgette toe en bak die nog twee minuten mee. Vlak voor het klaar is bak je nog 30 seconden de knoflook mee. Blus af met een scheutje wijn. Doe de pasta in het kokende water.
  5. Zet een tweede koekenpan op het vuur en verhit hierin de olijfolie. Leg het vlees er met de ham-kant naar beneden in de pan. Bak deze kant in 2-3 minuten bruin. Keer de schnitzels en bak de andere kant nog 2 minuten. Als je rolletjes hebt bak je ze net zo lang maar rol je ze een beetje rond in de pan. Doe als de venkel gaar is en een beetje begint te bruinen er een scheut bouillon bij en, als dat een beetje is ingekookt ook de room. Zet het vuur laag, voeg de takjes tijm toe en laat zachtjes sudderen. Giet de overige wijn langs de rand van de pan bij het vlees en laat het geheel nog 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Giet de pasta af en doe bij de venkel-courgette saus. Giet wat van de wijn jus over het vlees en serveer met de fettuccine.