Skip to main content

Saltimbocca van varkensfilet met spinazie en aardappels uit de oven

Varken

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Varkensfilet
  • 600 g Opperdoezer aardappels
  • 600 g Spinazie

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 8 stuk(s) Rauwe ham
  • 8 blaadje(s) Salie
  • Olijfolie om te bakken
  • 25 g Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor tot 200°C.
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken. Doe de olijfolie in een schaal en knijp er 1 teentje knoflook bovenuit. Doe de aardappels erbij en meng goed. Verspreid ze op een ovenplaat of grote ovenschaal. Bak in het midden van de oven gaar en goudbruin in ca. 50 minuten.
  3. Snijd de filetlapjes doormidden. Leg de plakjes rauwe ham op je werkvlak en leg er een blaadje salie op. Bestrooi de filetstukjes met peper en zout. Leg op de ham en salie. Vouw de ham netjes om het filetlapje en steek vast met een cocktailprikker.
  4. Snijd 1 teentje knoflook in plakjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook zachtjes een halve minuut aan. Verwijder de knoflook.
  5. Roerbak de spinazie in de olie totdat hij slinkt. Hou warm.
  6. Verhit de boter in een koekenpan en bak de saltimboccas eerst ca. 4 minuten aan op de kant waar het werd dichtgevouwen. Draai dan om en bak nogmaals 4 minuten. Je kunt het vlees ook roosteren op de BBQ.
  7. Serveer met de aardappels en de spinazie.