Skip to main content

Sambal Chinese kool met ei en pindasaus

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 zakje(s) Pindasaus
  • 6 stuk(s) Eieren
  • 250 g Chinese kool
  • 1 stuk(s) Rode ui

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Laos
  • 1 tl Sambal
  • 1 tl Bruine basterdsuiker
  • 2 el Plantaardige olie
  • Blok Santen
  • 1 stengel(s) Citroengras
  • om te serveren Gekookte rijst
  • naar smaak Zeezout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Bereid de pindasaus volgens gebruiksaanwijzing. Kook de eieren hard in ca. 9 minuten. Laat afkoelen, pel en halveer.
  2. 2. Snij de kool heel fijn. Pel en snipper de ui, snij de knoflook in plakjes. Schil de laos en rasp.
  3. 3. Wrijf de ui, de knoflook, sambal, laos en de suiker tot een papje in een vijzel of gebruik een staafmixer. Verhit de olie in een wok of koekenpan. Fruit het kruidenmengsel totdat de ui zacht is. Voeg daarna de kool toe en roerbak een paar minuten mee totdat de kool geslonken is.
  4. 4. Los de santen op in 200 ml water. Doe bij de kool.
  5. 5. Geef een klap met de platte kant van een hakmes op de sereh om hem te kneuzen. Doe bij de rest in de pan. Laat zachtjes stoven totdat de olie uit de santen boven komt drijven. Dit duurt ca. 7 minuten.
  6. Serveer de sambal met de rijst, de eitjes en de pindasaus.