Skip to main content

Sambalei

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) eieren
  • 1 stuk(s) rode ui
  • naar smaak tomaten masala sambal
  • 1 stuk(s) tomaat
  • naar smaak peterselie

In Huis

  • 3 teentje(s) knoflook
  • 3 cm laos (of gember)
  • 150 g santen
  • om te bakken olie
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Kook de eieren hard in ca. 8 minuten. Laat ze schrikken, schil en halveer.
  2. Snipper de rode ui. Schil de laos. Snij de tomaat in achten.
  3. Maal ui, knoflook en laos fijn in de huishoudmachine of in een vijzel. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin het mengsel 2 minuten aan. Voeg de sambal, de tomaat, de santen en 250 ml water toe. Kook zachtjes en roer tot de santen gesmolten is en er een smeuïge saus is ontstaan. Leg de gehalveerde eieren in de saus, met de snijkant naar beneden. Schep wat saus over de eieren. Laat de eieren opwarmen in de saus.
  4. Breng op smaak met wat peper en zout.
  5. Serveer de sambaleieren met wat gehakte peterselie.
  6. Wijnsuggestie:Viognier - Domaine des Lauriers (Languedoc, Frankrijk) of Barbera Ranuccio - Castelli del Duca (Emilia Romagna, Italie)
  7. <br>Tip: lekker met rijst en een atjar van paprika.