Skip to main content

Sandwich tartaar speciaal met gebakken rode uien, uitgebakken spek, augurk en tomaat

Rund

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 4 stuk(s) Tartaar speciaal
  • 1 stuk(s) Desembol volkoren
  • naar smaak Groene salanova

In Huis

  • 1 stuk(s) Tomaat
  • 4 stuk(s) Augurk klein
  • 3 el Boter
  • 4 plak(ken) Ontbijtspek
  • naar smaak Mayonaise
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 170˚ C. Bak de volkoren desembol 15-20 minuten af in de oven.
  2. Snijd de rode ui in ringen. Snijd de tomaat en de augurken in plakjes
  3. Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de uienringen bruin.
  4. Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de stukjes ontbijt spek knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Verhit 1 eetlepel boter in een andere koekenpan. Bestrooi de tartaar speciaal met peper en zout en bak de om en om bruin en rosé in ca. 6 minuten.
  6. Snijd 4 (of 8) plakken van het desem volkoren brood af.
  7. Besmeer de boterhammen met wat mayonaise en beleg met wat groene salanova. Leg er eerst het spek en dan de tartaar speciaal bovenop. Schep er wat uien op en verdeel er de plakjes tomaat en plakjes augurken over.
  8. Dek indien gewenst af met nog een boterham.