Skip to main content

Sate van varkensfilet, smoor paksoi, komkommer en radijs

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Varkensfilet
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 2 stuk(s) Paksoi
  • 1 bosje(s) Radijsjes
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 2 cm Laos

In Huis

  • 4 el Ketjap asin
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 300 g Rijst
  • 400 ml Pindasaus
  • 2 el Zonnebloemolie
  • 1 tl Sambal oelek
  • 1 tl Trassi
  • 1 tl Ketjap manis
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij het vlees in blokjes van 2,5 cm. Doe de zoute ketjap in een schaal en knijp er 1 teentje knoflook boven uit. Meng met het vlees en laat 15 minuten intrekken.
  2. 2. Rijg het vlees aan stokjes. Bestrijk met wat zonnebloemolie en bak of grill om en om bruin en gaar in ca. 7-8 minuten.
  3. 3. Bereid de rijst volgens gebruiksaanwijzing. Verwarm de pindasaus. Snij de komkommer in linten en de radijs in dunne plakjes.
  4. 4. Maak de smoor paksoi. Snipper de ui , pers de knoflook en snij de paksoi in repen. Verhit 1 eetlepel olie in de wok en bak ui en knoflook 2 minuten zachtjes aan. Snij de laos in plakjes en voeg toe samen met de trassi en de ketjap. Laat alles 5 minuten trekken. Voeg de paksoi toe en laat dit geheel ongeveer 2 minuten smoren, de paksoi moet knapperig blijven.
  5. Serveer met de rijst, de saté en de saus, de smoor, komkommer en radijs.