Skip to main content

Sayor lodeh van bloemkool, paarse aubergine en verse tuinbonen

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Rijst
  • 500 g Bloemkool
  • 800 g Tuinbonen
  • 2 stuk(s) Aubergine
  • 2 zakje(s) Sayor Lodeh
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 stuk(s) Komkommer

In Huis

  • om te bakken Olie
  • 1 el Azijn
  • 2 tl Suiker
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Zet de rijst op (75g met 150ml water pp) en breng met een flinke snuf zout aan de kook. Laat zachtjes 10 min gaar en droogkoken evt mbv een vlamverdeler.
  2. 2. Zet water op met zout voor de bloemkool. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Dop de verse tuinbonen.
  3. 3. Blancheer de bloemkoolroosjes ca. 3 min in het kokend water.
  4. 4. Snij de aubergine twee keer in de lengte doormidden en dan in blokjes van ca. 1 cm.
  5. 5. Doe 2 el olie in een stoofpan of wok en bak de boemboe aan totdat alle geuren loskomen. Doe de aubergine erbij, bak even mee. Voeg de tuinbonen toe. Doe 200 ml water in de pan erbij en laat circa 10 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
  6. 6. Ontdoe de rode peper van zaadlijsten en snij fijn. Was de komkommer en snij in (hele) dunne plakjes. Doe de azijn en de suiker in een schaal, voeg de rode peper toe. Laat de dressing even staan totdat de suiker is opgelost. Meng met de komkommer.
  7. 6. Doe als laatste de bloemkool bij de aubergine en laat nog een paar minuten doorgaren met de deksel erop. Check vooral of de aubergine gaar is. Als het te droog wordt, voeg dan nog wat water toe zodat je een smeuïge saus hebt.
  8. 7. Serveer de sayor lodeh met de rijst en de komkommersalade.
  9. <br>Let op: je hebt vaker rode peper nodig deze week.