Skip to main content

Sayor lodeh van groene bloemkool, paarse aubergine en verse kapucijners

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Bloemkool
  • 2 zakje(s) Sayor Lodeh
  • 1000 g Kapucijners
  • 2 stuk(s) Aubergine
  • 300 g Rijst
  • om te bakken Olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet de rijst vast op, deze moet 30 minuten koken. Giet wanneer de rijst klaar is af en houdt warm.
  2. Zet water op met zout voor de bloemkool.
  3. Dop de verse kapucijners (met zoveel mogelijk mensen/kinderen, het is best een werkje)
  4. Snijd de bloemkool in middelgrote roosjes en blancheer ca. 3 minuten in kokend water.
  5. Snijd de aubergine in de lengte doormidden, dan nog een keer in de lengte doormidden en dan in blokjes van ca. 2 cm.
  6. Negeer de instructie op de boemboe verpakking.
  7. Doe 2 el olie in een stoofpan of wok en bak de boemboe aan tot alle geuren loskomen. Doe dan de aubergine erbij, bak even mee. Doe 400 ml water in de pan erbij en laat circa 7 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Voeg dan de kapucijners toe en laat 3 minuten door pruttelen.
  8. Doe als laatste de bloemkool erbij en laat nog een paar minuten doorgaren met de deksel erop. Check vooral of de aubergine gaar is. Als het te droog wordt, voeg dan nog wat water toe zodat je een smeuïge saus hebt bij de rijst.
  9. Serveer de sayor lodeh met de rijst.