Skip to main content

Sayor Tempeh

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 cm Gember
  • 2 tl Hottie Sambal (Paprika Laos)
  • 400 g Tempeh
  • 2 stuk(s) Wortel
  • 1 stengel(s) Bleekselderij
  • 1 bakje(s) Champignons
  • 400 g Chinese kool
  • 1 stuk(s) Rode peper

In Huis

  • 400 g Rijst
  • 1 stuk(s) Uien
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Korianderpoeder
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Koenjit
  • 1 stuk(s) Vleestomaten
  • 1 el Zonnebloemolie
  • 120 g Santen
  • 1 Bladeren Laurier
  • 1 el Ketjap manis
  • 2 tl Bruine suiker
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
  2. 2. Schil en rasp de gember. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de tomaat in stukken. Snij de champignon, wortel en selderij in plakjes. Snij de tempeh in blokjes.
  3. 3. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin ui, knoflook en gember zachtjes aan. Voeg de koriander, komijn, koenjit en sambal toe en bak 2 minuten mee. Doe de stukjes tomaat erbij en bak mee totdat de tomaat helemaal uit elkaar valt.
  4. 4. Voeg 600 ml (bij 4p) water en de santen toe. Breng aan de kook en zorg dat de santen mooi oplost.
  5. 5. Voeg de wortel en bleekselderij toe. Kook 10 minuten.
  6. 6. Doe dan de tempeh in de pan. Voeg ook het laurierblad, ketjap en de bruine suiker toe. Breng weer aan de kook. Laat weer 10 minuten koken.
  7. 7. Snij de Chinese kool fijn en voeg toe. Kook enkele minuten mee.
  8. 8. Serveer de sayor op gekookte rijst met een beetje gehakte rode peper.