Skip to main content

Scaloppine al limone met geroerbakte spinazie en gebakken aardappelen

Kalf

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 kalfsschnitzels
  • 800 g spinazie
  • 600 g Frieslander aardappelen

In Huis

  • 1 teentje(s) knoflook
  • naar smaak peper en zout
  • om te bakken plantaardige olie
  • 2 el bloem
  • 3 el boter
  • 2 el olijfolie
  • 6 el citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Kook de aardappels net aan gaar in water met wat zout in ca. 15 minuten. Snij in plakken.
  2. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de aardappels op middelhoog vuur goudbruin.
  3. Verhit wat olie in een tweede koekenpan en bak hierin de knoflook zachtjes aan. Voeg de spinazie toe en roerbak totdat de spinazie begint te slinken. Houd warm.
  4. Verwarm de oven voor op 70 °C om straks de schnitzels in warm te houden.
  5. Halveer de schnitzels en sla ze m.b.v. de zijkant van een zwaar mes plat. Bestrooi met peper en zout. Doe de bloem in een bord en haal de schnitzels erdoor. Klop te veel aan bloem af. Verhit de olie en de helft van de boter in een ruime koekenpan tot heet. Bak de schnitzels 1 minuut aan iedere kant. Doe in een schaal en zet in de oven om warm te houden.
  6. Giet het citroensap samen met 1 eetlepel water in de pan met het overgebleven braadvet en roer de aanbaksels los. Roer de rest van de boter door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Giet de saus over de schnitzels en serveer met de gebakken aardappelen en geroerbakte spinazie.