Skip to main content

Scaloppine met venkelgratin en aardappels uit de oven

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Kalfsschnitzel
  • 500 g Aardappelen
  • 4 stuk(s) Venkel
  • 4 el Olijfolie

In Huis

  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 4 stuk(s) Eieren
  • 100 g Boter
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 100 g Paneermeel (optioneel)
  • 1 tl Nootmuskaat
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Bereid als eerste de aardappels. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snij in stukken. Doe de aardappelstukken in een schaal en meng goed met 2 eetlepels olie. Verdeel ze aan 1 kant van de ovenplaat (zodat straks de venkelschotel ernaast kan) en bestrooi met zeezout. Bak ca. 40 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.
  2. Kook in de tussentijd de venkels beetgaar in water met wat zout. Laat goed uitlekken en snij in achten. Vet een ovenschaal in en leg de stukken venkel netjes in de schaal. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en nootmuskaat. Strooi er het paneermeel over en verdeel er 85 gram van de boter over. Bak 15 minuten tot de kaas mooi bruin wordt.
  3. Bak in de tussentijd de kalfsschnitzels. Klop de eieren los in een diep bord en strooi het paneermeel in een grote, ondiepe schaal. Bestrooi de schnitzels met peper en zout en haal ze één voor één eerst goed door het ei en daarna door het paneermeel. Druk het paneermeel goed aan en haal de schnitzel er desnoods een paar keer door, zodat het vlees goed bedekt is. Doe dit vlak voor het bakken. Het paneermeel mag niet zacht worden
  4. Verhit 2 eetlepels olie in een ruime koekenpan en smelt hier de rest van de boter in. Bak hierin de schnitzels tot ze goudbruin zijn. Afhankelijk van de dikte ca. 2-3 minuten per kant. Laat ze voor het serveren nog even uitlekken op keukenpapier. Serveer met een kwart citroen, de venkelgratin en de aardappelen.