Skip to main content

Schar met paprikasaus, aardappels en snijbiet

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Aardappelen
  • 4 takje(s) Dille
  • 2 stuk(s) Paprika
  • 1 stuk(s) Ui
  • 600 g Snijbiet
  • 4 stuk(s) Scharfilet

In Huis

  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 400 blikje(s) Tomatenstukjes
  • 50 g Olijven
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de aardappelen en kook gaar in water met wat zout in ca. 20 minuten. Giet af en houd warm.
  2. 2. Hak de dille grof. Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij in stukken. Schil en snipper de ui.
  3. 3. Verhit 2 eetlepels van de olie in een koekenpan en bak hierin de ui 5 minuten aan tot hij zacht wordt. Doe de paprika erbij en bak 2 minuten mee. Voeg de tomaat, olijven, zout en peper toe. Dek af en laat 10 minuten zachtjes stoven. Doe de dille erbij, laat nog 1 minuut stoven en houd warm.
  4. 4. Verwijder de steel uit de snijbiet en snij in stukjes. Breng een laagje water met wat zout aan de kook en kook hierin de stelen in ca. 10 minuten gaar. Voeg de bladeren toe en kook enkele minuten mee tot deze beginnen te slinken. Houd warm.
  5. 5. Verhit 2 eetlepels van de olie in een pan. Bestrooi de vis met peper en zout. Bak de vis met het vel omlaag. Draai hem om als het vel goudbruin is en bak de vis in totaal 4 minuten gaar. Leg hem op borden en schep de paprikasaus erover.
  6. Serveer met de aardappels en de snijbiet.