Skip to main content

Schelpjespasta met winterpostelein

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Winterpostelein
  • 200 g Ciabatta

In Huis

  • 4 el Olijfolie
  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 6 stuk(s) Ansjovis
  • mespunt Rode pepervlokken
  • 2 takje(s) Peterselie
  • 500 g Pastaschelpjes
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Maal het brood (zonder korst) in de keukenmachine tot fijn kruim.
  2. 2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en voeg 1 heel teentje gepelde knoflook (dus ongeperst) en 2 ansjovisjes toe. Doe zodra de knoflookteen goudbruin en de ansjovis opgelost is in de olie het broodkruim erbij. Bak het kruim goudbruin en breng op smaak met zwarte peper en eventueel nog wat zeezout. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. 3. Blancheer de winterpostelein ongeveer 2 minuten in water met wat zout. Laat uitlekken in een vergiet en hak fijn.
  4. 4. Hak de rest van de knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de fijngehakte knoflook, de ansjovis en de gedroogde rode pepervlokken toe. Bak zachtjes tot de knoflook gaat geuren en de ansjovis uit elkaar valt.
  5. 5. Hak de peterselie fijn en voeg toe. Roer de gehakte winterpostelein erdoor. Breng op smaak met peper en zo nodig nog wat zout.
  6. 6. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Schep aan het einde van de kooktijd wat van het kookwater door de winterpostelein. Giet de pasta af. Roer door de winterpostelein. Roer door zodat alles een beetje kan binden. Serveer in diepe borden met wat van het broodkruim er over.