Skip to main content

Schelvis-aardappelschotel met prei-dillestoofpot

Vis

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Prei
  • 1000 g Aardappelen
  • 4 filet(s) Schelvis
  • 2 el Bladpeterselie (grof gehakt)

In Huis

  • 1 stuk(s) Citroen
  • 125 ml Citroensap (uit flesje)
  • 125 ml Water
  • 200 ml Olijfolie (extra vierge)
  • 8 teentje(s) Knoflook (in plakjes)
  • 1 bosje(s) Dille
  • 1 klontje(s) Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Maak de prei schoon en snij in stukken van 10 cm. Leg in een pan en schenk er zoveel water bij dat ze onder staan. Breng op smaak met wat zout. Kook de prei gaar in ca. 20 minuten. Giet af en hou warm.
  2. 2. Meng terwijl de prei kookt 125 ml citroensap met 125 ml water.Schil de aardappels. Verwarm de olie in een ondiepe pan. Snipper de knoflook en bak een halve minuut zachtjes aan in de olie. Voeg de aardappels toe en bak nog zachtjes twee minuten. Bestrooi met zout. Schenk het aangelengde citroensap erbij en breng aan de kook.
  3. 3. Dek de pan af en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken totdat de aardappels halfgaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. Leg de vis met de huid naar beneden op de aardappels. Bestrooi de vis met zout en peper en breng weer zachtjes aan de kook.
  4. 4. Doe het deksel weer op de pan. Laat nog ongeveer 10 minuten koken totdat de vis gaar is, het vocht verdampt is en er alleen nog wat olie in de pan zit.
  5. 5. Hak de dille fijn en strooi over de prei samen met het klontje boter. Laat smelten en schud om.
  6. 6. Snij de citroen in partjes. Bestrooi de visschotel met de peterselie en serveer met partjes citroen en de gekookte stukken prei.