Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Schelvisfilet met romige bloemkool-aardappelpuree, geroosterde peen en kruidensalsa

Vis

  • Totale tijd minuten
Schelvisfilet met romige bloemkool-aardappelpuree, geroosterde peen en kruidensalsa | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram gele peen
  • 500 gram Beemster Valery aardappels
  • 800 gram bloemkool
  • 1 stuks citroen
  • 1 bosje dragon
  • 1 bosje peterselie
  • 2 el kappertjes
  • 4 stuks schelvisfilet

In Huis

  • olie en boter om te bakken
  • 8 el (milde) olijfolie voor de salsa
  • scheutje melk
  • 1 klont boter
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de peen. Halveer in de lengte (of grote exemplaren in vieren). Meng met olie, peper en zout en verdeel op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Schil de aardappels en snij in stukjes. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snij de steel in stukjes. Zet net onder water met wat zout, dek af en breng aan de kook. Kook gaar in ca. 10 minuten.
  4. Rasp de citroen en pers het sap. Verwijder alleen de dikke en wat taaiere steeltjes van de dragon en peterselie en hak de rest fijn. Hak de kappertjes fijn. Meng in een schaaltje met de citroenrasp, 2 el (bij 4p) citroensap sap en de milde olijfolie (of gebruik half mild, half extra vierge) tot een salsa.
  5. Giet de bloemkool en aardappel af. Pureer met de staafmixer. Voeg een scheutje melk en een klont boter toe. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Verwarm een klont boter met wat olie in een koekenpan. Dep de vis droog en bestrooi met peper en zout. Wacht tot de boter bruin wordt en bak de vis 4 minuten op de huid. Draai nog een minuutje om.
  7. Serveer de vis met de puree, peen en salsa.