Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Schelvisfilet met spaghetti, ansjovis, zeekraal, venkel en wortelpeterselie

Vis

  • Totale tijd minuten
Schelvisfilet met spaghetti zeekraal venkel en wortelpeterselie | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram spaghetti (zie NB)
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 2 stuks venkel
  • 1 blikje ansjovis
  • 2 el citroensap (Let op!)
  • 4 filet schelvis op de huid
  • 2 stuks tomaten
  • 150 gram zeekraal

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • mespuntje chilivlokjes (optioneel)
  • boter om te bakken
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Haal de vis vast uit de koeling. Zet een grote pan met gezouten water op voor de spaghetti. Kook de pasta al dente in ca. 8 minuten. Schep richting het einde wat kookvocht in een kommetje en bewaar(!!).
  2. Schil de wortelpeterselie en snij in kleine blokjes van ca. 1 cm. Snij de venkel in dunne reepjes.
  3. Verwarm olie in een wok of hapjespan. Bak de ansjovisfilet zachtjes tot die uit elkaar valt. Voeg de wortelpeterselie en venkel toe en bak op middelhoog vuur verder. Hak de knoflook fijn en voeg toe samen met een mespuntje chilivlokjes (optioneel).
  4. Blus als de venkel glazig is de groenten af met het citroensap en bak verder tot de venkel bruine randjes krijgt. Snij de rest van de citroen in partjes voor bij de vis.
  5. Verwarm een klont boter met wat olie in een koekenpan. Dep de vis droog en bestrooi met peper en zout. Wacht tot de boter bruin wordt en bak de vis 4 minuten op de huid. Draai nog een minuutje om.
  6. Snij de tomaten in kleine stukjes. Voeg met de zeekraal bij de groenten samen met wat pastakookvocht en warm een paar minuten mee. Roer de spaghetti erdoor samen met een flinke scheut goede extra vierge/vergine olijfolie (zie tip!). Breng op smaak met peper uit de molen, zout zal door de zeekraal en ansjovis waarschijnlijk niet nodig zijn.
  7. Serveer de vis met een schijfje citroen bij de pasta met zeekraal.
  8. Let op! Je hebt in een ander recept citroenrasp nodig. Gebruik desnoods hier wat citroensap uit een flesje.
  9. NB! Wij vonden in dit gerecht 75 gram spaghetti per persoon genoeg, maar je hebt meer gekregen voor grote eters.
  10. Wij zijn fan van de Extra vergine olijfolie ‘arbequina’ van Olives & More. Deze was even niet verkrijgbaar, maar ze is er weer en vriendelijk geprijsd