Scholfilet met gebakken nieuwe Frieslander aardappelen en sperziebonen-tomatensalade

Vis

  • Totale tijd 50 minuten
Scholfilet met aardappelen en salade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Frieslander aardappelen nieuwe oogst
  • 0.5 stuks rode ui
  • 400 gram sperziebonen
  • 4 stuks tomaten
  • 1 stuks courgette
  • 4 stuks scholfilet

In Huis

  • 2 el witte wijnazijn
  • olie om te bakken
  • 1 tl mosterd
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • om te bakken boter
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan gezouten water op voor de aardappelen. Schrob de aardappelen schoon en halveer ze. Kook vanaf dat het water kookt ca. 10 minuten voor. (Zie tip!)
  2. Snij de ui in dunne halve ringen. Doe in een bakje met de witte wijnazijn en laat marineren.
  3. Zet een pannetje met gezouten water op. Verwijder het steeltje van de sperziebonen (je kan het puntje laten zitten) en halveer. Kook ze in 6-8 minuten beetgaar.
  4. Giet de aardappelen af. Spoel koud af en snij in stukken. Bak ze in een grote koekenpan op hoog vuur, in een ruime hoeveelheid goed hete olie bruin en krokant. Schud de aardappelen af en toe om. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Maak in een slakom een vinaigrette van de mosterd, olijfolie extra vierge, peper en zout. Schep de ui en de overgebleven witte wijnazijn erdoor. Snij de tomaten in stukjes en voeg toe. Snij de courgette in de lengte in vieren en dan in dunne plakjes. Voeg toe.
  6. Giet de sperziebonen af en spoel koud af. Voeg bij de salade.
  7. Verwarm boter met wat olie in een koekenpan. Wacht tot de boter stopt met bruisen. Dep intussen de scholfilets droog, bestrooi met peper en zout en bak aan beide kanten bruin en net gaar.
  8. Serveer de gebakken aardappelen met de scholfilet en de bonen-tomatensalade.
  9. Minder werk of minder pannen? Doe de aardappelen in de oven. Verwarm de oven voor op 220 graden. Schrob de aardappelen schoon. Snij in stukken. Hussel in een mengkom met flink olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster bruin en gaar in 25-30 minuten.