Scholfilet met gesmoorde lente-ui, salade en gebakken aardappeltjes en wortelpeterselie

Vis

  • Totale tijd minuten
Scholfilet met gesmoorde lente-ui, salade en gebakken aardappeltjes en wortelpeterselie | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 800 gram Frieslander aardappelen
  • 400 gram wortelpeterselie
  • 2 bosje lente-ui
  • 2 el bieslook
  • 4 kropje little gem
  • 1 bosje radijsjes
  • 4 filet scholfilet

In Huis

  • boter om te bakken
  • 150 ml water
  • olie om te bakken
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el citroensap (uit een flesje)
  • naar smaak mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de aardappels en wortelpeterselie en snij in stukken van 2-3 cm. Meng in een mengkom met olie, zout en peper. Rooster op een met bakpapier beklede bakplaat in 25-30 minuten gaar.
  3. Verwijder een klein stukje van het donkergroene uiteinde van de lente-uien en snij in twee stukken, zodat ze in je koekenpan passen. Smelt een goede klont boter in een grote afdekbare koekenpan. Bak de lente-uien er kort in aan. Voeg zout en de aangegeven hoeveelheid water toe. Breng aan de kook, dek af en laat 15 minuten smoren. Haal de deksel van de pan en bak nog 5 minuten verder.
  4. Hak of knip de bieslook fijn.
  5. Maak een vinaigrette in een slakom van de olijfolie extra vierge, mosterd, witte wijnazijn, citroensap, zout en peper. Verwijder het kontje van de little gem en snij in stukjes. Was en snij de radijsjes in kwarten. Voeg bij de dressing.
  6. Verwarm boter en olie in een koekenpan. Dep de schol droog en kruid met zout en peper. Wacht tot de boter stopt met bruisen en wat bruint en bak de schol aan beiden kanten bruin en net gaar Totaal ca. 6 minuten.
  7. Garneer de gesmoorde lente-ui met de bieslook. Serveer met de scholfilets, gebakken aardappeltjes, wortelpeterselie en salade. Lekker met een beetje friszure Franse mayo!