Skip to main content

Scholfilet met tomatensaus

Vis

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Scholfilet
  • 2 stuk(s) Uien
  • 1 stuk(s) Tomaat

In Huis

  • 400 g Rijst
  • 1 stuk(s) Sap van een citroen
  • 1 snufje(s) Nootmuskaat
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 tl Gemberpoeder
  • 1 stuk(s) Geperste knoflook
  • 1 el Tomatenpuree
  • 1 stuk(s) Bouillonblokje
  • naar smaak Bloem
  • om te bakken Olie
  • naar smaak Peterselie
icon package

Recept stappen

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Spoel de scholfilets af en dep ze droog met keukenpapier. Maak een marinade van citroensap, nootmuskaat, zout, peper, gemberpoeder en knoflook.
  3. Marineer de vis 15 minuten in de marinade.
  4. Rasp de ui. Snij de tomaat in blokjes. Bak de uien in wat plantaardige olie enkele minuten tot ze geel worden.
  5. Voeg de knoflook, tomatenpuree en de stukjes tomaat toe en bak mee tot de tomatenpuree zoet begint te ruiken. Schenk er een glas water bij en breng aan de kook.
  6. Doe het bouillonblokje erbij en laat alles 15 minuten zachtjes inkoken tot een saus.
  7. Breng op smaak met peper en zo nodig nog wat zout.
  8. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan. Haal de scholfilets door bloem en bak in de hete olie tot ze bruin en gaar zijn, in ca 5 minuten.
  9. Bestrooi de scholfilets dan met wat fijngehakte peterselie. Giet de warme saus erover en laat nog 2 minuten zachtjes doorwarmen.