Skip to main content

Scholfilet uit de oven met salsa verde, gegrilde courgette en bulgur

Vis

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 takje(s) Munt
  • 250 ml Yoghurt
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 4 stuk(s) Scholfilet
  • 20 g Peterselie
  • 15 g Munt

In Huis

  • 300 g Bulgur
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 250 ml Olijfolie (extra vierge)
  • 20 g Dragon
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 2 tl Dragon
  • 15 g Basilicum
  • 4 stuk(s) Ansjovisfilet
icon package

Recept stappen

  1. 1. Bereid de bulgur volgens gebruiksaanwijzing.
  2. 2. Knip de muntblaadjes (2 takjes bij 4p) fijn en meng met de yoghurt. Knijp er 1 teentje knoflook bovenuit. Breng op smaak met zout en peper.
  3. 3. Snij de courgette in dunne plakken met de kaasschaaf of dunschiller. Kwast ze in met olijfolie en grill op een hete grillpan totdat ze mooie bruine strepen hebben. Bestrooi met zout en 2tl dragon (bij 4p). Sprenkel er een beetje olijfolie over.
  4. 4. Verwarm de oven voor tot 180 graden.
  5. 5. Snij de citroen in plakjes. Snij de vissen op het dikste gedeelte aan beide kanten 3 keer in. Bestrooi ze van buiten en van binnen met wat peper en zout. Leg in elke vis twee plakjes citroen. Leg de vis in een ovenschaal en bak ca. 10-15 minuten in het midden van de oven.
  6. 6. Maak in de tussentijd de salsa verde van de verse munt en peterselie, en de gedroogde basilicum (15g bij 4p) en dragon (20g bij 4p). Doe de kruiden in de keukenmachine en knijp er 1 teentje knoflook bovenuit. Voeg de ansjovis toe en draai tot een grove massa. Voeg met lopende motor de olijfolie toe. Breng op smaak met wat peper en eventueel nog wat zout.
  7. 7. Serveer de vis met de salsa verde, de courgette en de bulgur met de yoghurtsaus.