Skip to main content

Scholfilets, crème fraîche met kappertjes, gebakken aardappelen en geroerbakte spinazie

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram Beemster Valery aardappelen
  • 0.5 rode ui
  • 125 ml crème fraîche
  • 450 gram spinazie
  • 400 gram scholfilet

In Huis

  • 4 el olijfolie (om te bakken)
  • 1 el bieslook
  • 1 citroen
  • 1 el kappertjes
  • 5 sjalot
  • 2 el boter
  • 6 el bloem
icon package

Recept stappen

  1. Kook de aardappelen in de schil in ongeveer 15 minuten beetgaar. Laat een beetje afkoelen en snij in plakken.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de aardappels zachtjes goudbruin en gaar.
  3. Hak de rode ui heel fijn. Knip de bieslook heel fijn. Rasp 1 tl citroenschil en pers 1 eetlepel citroensap. Meng ui, bieslook, citroenschil, citroensap en kappertjes door de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper. Hou apart.
  4. Verhit de boter in een koekenpan, maar laat niet bruin worden. Bestrooi de scholfilets met zout en peper en haal ze door de bloem. Bak ze net aan gaar in de boter in ca. 5 minuten.
  5. Snipper ondertussen de sjalot en fruit in de overige olijfolie in een wok. Voeg als de sjalot glazig is de spinazie toe en roerbak tot geslonken. Serveer met de crème fraîche saus, de gebakken aardappelen en geroerbakte spinazie.