Skip to main content

Scholfilets, zure room met kappertjes, gebakken aardappelen en tomatensalade

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Aardappelen
  • 1 el Gesnipperde ui
  • 1 el Bieslook
  • 1 bakje(s) Zure room
  • 2 bakje(s) Pruimtomaatjes
  • 1 bol(len) Buffelmozzarella
  • 1 takje(s) Basilicum
  • Peper en zout

In Huis

  • 5 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 1 el Kappertjes
  • 2 el Boter
  • 6 el Bloem
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de aardappels en kook in ongeveer 15 minuten beetgaar. Laat een beetje afkoelen en snij in plakken.
  2. 2. Verhit 2 eetlepels van de olijfolie in een koekenpan en bak de aardappels zachtjes goudbruin en gaar.
  3. 3. Hak de ui heel fijn. Knip de bieslook heel fijn. Rasp 1 tl citroenschil en pers 1 eetlepel citroensap. Meng ui, bieslook, citroenschil, citroensap en kappertjes door de zure room. Breng op smaak met zout en peper. Hou apart.
  4. 4. Snij de pruimtomaten in stukken. Breek de mozzarella in stukken. Doe in een schaal en meng met 3 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels citroensap. Bestrooi met zout en peper. Schep er de basilicumblaadjes door.
  5. 5. Verhit de boter in een koekenpan. Bestrooi de scholfilets met zout en peper en haal ze door de bloem. Bak ze net aan gaar in de boter in ca. 5 minuten. Serveer met de zure roomsaus, de gebakken aardappelen en de tomatensalade.