Skip to main content

Heilbotkoekjes met yacon-peensalade

Vis

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 ui
  • 3 takjes dille
  • 4 takjes peterselie
  • 400 gram heilbotfilet
  • 1 yaconwortel
  • 1 peen
  • 2 takjes koriander

In Huis

  • 100 gram tarwemeel
  • 1 ei
  • 2 el gesmolten boter
  • 5 el zonnebloemolie
  • 1 el limoensap
  • 1 tl mosterd
  • 1 snufje cayennepeper
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven tot 160 °C. Snipper de ui, hak de dille en peterselie. Snij de vis in blokjes van 2 cm.
  2. Doe de ui en de vis in de keukenmachine en draai tot kleine stukjes. Voeg dille, peterselie, tarwebloem, ei en gesmolten roomboter toe en draai tot een fijne structuur. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Vet een muffinvorm met kleine gaatjes met een doorsnede van ca. 4 cm goed in met de plantaardige olie. Vul de vormpjes met het vismengsel met behulp van een lepel. Bak de muffins ongeveer 30 minuten in het midden van de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn.
  4. Maak in de tussentijd de salade. Snij de yacon en peen in lucifertjes. Meng een dressing van het limoensap, 2/3 van de zonnebloemolie, mosterd en de cayennepeper. Schep door de peen en yacon. Bestrooi met wat korianderblad.
  5. Serveer met de viskoekjes.