Schorseneren en regenboogpeen met honing uit de oven

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Gevulde kwarteleitjes met spekjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 500 gram schorseneren
  • 250 gram regenboogpeen

In Huis

  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 stuks ui
  • 2 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 tl honing
  • 1 el tijm
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vul een pan met koud water en een kneepje citroensap. Vul de gootsteen met water en schil de schorseneren onder water (of gebruik handschoenen). Snij ze direct in stukjes van ca. 1 cm en doe in de pan. Het koude water en citroensap zorgen ervoor dat de schorseneren niet bruin kleuren na het schillen.
  3. Verschoon (zo nodig) het water in de pan, voeg nog een kneepje citroensap toe en kook vanaf het moment dat het water kookt in 5-7 minuten beetgaar. Giet af.
  4. Schil de peen in frietformaat en de ui in smalle parten. Hussel de peen, schorseneren en ui met olie, honing, tijm en zout en peper naar smaak.
  5. Verdeel over een met bakpapier bedekte bakplaat. Schuif in het midden van de oven en bak in ca. 20 minuten gaar en bruin.
  6. Serveer met een vleesvervanger, vis of vlees.