Skip to main content

Schorseneren en wortels met honing uit de oven

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Schorseneren
  • 250 g Wortel
  • 1 stuk(s) Ui

In Huis

  • 2 el Witte wijnazijn
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 tl Honing
  • 1 el Tijm
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. 2. Schil de schorseneren en wortel met een dunschiller. Halveer dikke exemplaren in de lengte. Kijk of alle stukken ongeveer even dik zijn anders gaart alles niet tegelijkertijd. Leg de schorseneren na het schillen direct in een kom water met de azijn tot gebruik.
  3. 3. Kook de schorseneren en wortels in schoon water met zout 5 minuten voor. Giet af en laat droog stomen. Verdeel over de bakplaat.
  4. 4. Snij de ui in partjes en leg tussen de groenten. Meng olie, honing en tijm en schenk over de groenten. Bestrooi met zeezout en peper. Schuif in het midden van de oven en bak in ca. 20 minuten gaar en bruin.
  5. <br>Tip: serveer met een vleesvervanger, vis of vlees.