Skip to main content

Schorseneren-kervel frittata met meerzadenbrood

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Schorseneren
  • 6 el Kervel
  • 2 stuk(s) Brood

In Huis

  • Citroensap (uit flesje)
  • 200 g Bleekselderij
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 8 stuk(s) Eieren
  • 50 ml Melk
  • 1 snufje(s) Nootmuskaat
  • 75 g Jonge kaas
  • 1 el Olie om te bakken
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. Leg de aangegeven hoeveelheid kaas in de diepvries zodat deze straks gemakkelijker te raspen is.
  2. 1. Zet een laag water met een scheutje citroensap in de gootsteen. Schil de schorseneren onderwater met een dunschiller zodat je handen niet gaan plakken. Snij ze in stukjes van 2 cm en doe in een pannetje met water en zout.
  3. 2. Kook de schorseneren totdat ze beetgaar zijn, afhankelijk van de dikte duurt dit 6- 10 minuten. Snij intussen de bleekselderij in dunne maantjes en doe na ongeveer 5 minuten bij de schorseneren. Giet alles af als het beetgaar is en laat goed uitlekken.
  4. 3. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  5. 4. Hak de kervel fijn. Hak de knoflook heel fijn. Klop de eieren met de melk, de knoflook en de kervel door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
  6. 5. Rasp de kaas.
  7. 6. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en giet het eiermengsel erin. Laat een minuutje stollen. Verdeel vervolgens de groenten over het eiermengsel in de pan en bestrooi met de kaas.
  8. 6. Schuif de pan in de oven samen met het brood. Check na 8 minuten of het ei gestold is. Laat de frittata niet te lang in de oven staan, dan droogt hij uit. Het brood moet 12-15 minuten bakken.
  9. 7. Serveer de frittata met plakjes brood.