Skip to main content

Schorsenerenchips met sweet chili saus

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram schorseneren

In Huis

  • sap van een citroen
  • 2 el maizena
  • 1 el custardpoeder
  • olie om te frituren
  • zeezout (naar smaak)
  • sweet chili saus (naar smaak)
icon package

Recept stappen

  1. Schil de schorseneren (met huishoudhandschoenen aan) met een dunschiller en leg ze onmiddellijk in een pan met water en wat citroensap. Snij er in de lengte chips van. Kook ze beetgaar. Laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Doe een flinke laag olie in een frituurpan. Verhit de olie tot 180° C.
  3. Meng maizena en custardpoeder. Bestrooi de chips met het mengsel m.b.v. een zeefje.
  4. Frituur de schorseneren in porties goudgeel in de hete olie. Laat de chips uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze als ze nog warm zijn met zeezout.
  5. Serveer met de chili sauce als dip.
  6. Tip: ook lekker met zelfgemaakte aïoli! Je kunt ook chips maken van de koolraap. Snijd deze in dunne rondjes van 1 mm. Als je ze samen wilt serveren, moet je ze wel apart frituren. Ze hebben namelijk een verschillende garingstijd.