Skip to main content

Schorsenerenchips

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Schorseneren

In Huis

  • Sap van een citroen
  • 2 el Maizena
  • 1 el Custardpoeder
  • Olie om te frituren
  • naar smaak Zeezout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de schorseneren (met huishoudhandschoenen aan) met een dunschiller en leg ze onmiddellijk in een pan met water en wat citroensap. Snij er in de lengte chips van. Kook ze beetgaar. Laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
  2. 2. Doe een flinke laag olie in een frituurpan. Verhit de olie tot 180° C.
  3. 3. Meng maizena en custardpoeder. Bestrooi de chips met het mengsel m.b.v. een zeefje.
  4. 4. Frituur de schorseneren in porties goudgeel in de hete olie. Laat de chips uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze als ze nog warm zijn met zeezout.