Schorsenerensoep

Vegetarisch

  • Kooktijd 15 minuten
  • Totale tijd 25 minuten
Koolrabisoep | Recept uit onze maaltijdbox

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo schorseneren

In Huis

  • 800 ml water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • scheut azijn
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan op met het water en de bouillonblokjes.
  2. Vul de gootsteen met water en een flinke scheut azijn. Schil de schorseneren onder water, zo komt er minder kleverige hars op je handen. Laat elke geschilde schorseneer in het water liggen. Tip: schil eerst één helft, naar jezelf toe, draai de schorseneer om en schil de ander helft.
  3. Haal ze nu één voor één uit het water, verwijder met een aardappelmesje de kontjes en evt. oogjes en snij boven de pan met bouillon in stukjes van 4 cm. Kook gaar in ca. 15 minuten.
  4. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout.