Skip to main content

Schorsenerensoep met croutons

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram schorseneren
  • 1 brood van de Veldkeuken
  • 4 banaansjalotten

In Huis

  • 1 liter groentebouillon
  • 2 el olie om te bakken
  • naar smaak amandelschaafsel
  • 20 gram boter
  • 1 el bruine suiker
  • 4 el balsamicoazijn
  • 250 ml slagroom
icon package

Recept stappen

  1. Warm de bouillon op in een pan. Maak de schorseneren schoon en snij ze in plakjes.
  2. Kook de schorseneren in de bouillon totdat ze zacht zijn. Snij het brood in stukjes van ca. 1 cm.
  3. Verwarm olie in een koekenpan. Maak croutons door de stukjes brood aan beide kanten bruin te bakken. Leg de gebakken croutons op een stuk keukenpapier om uit te laten lekken.
  4. Rooster in een koekenpan amandelschaafsel totdat het een licht-bruine kleur heeft.
  5. Maak in de tussentijd de gekarameliseerde sjalotjes. Pel de sjalotjes en snij in ringen. Smelt de rest van de boter in een koekenpan. Bak de sjalotjes aan totdat ze zacht beginnen te worden. Voeg de suiker toe en roer goed door. Voeg de balsamico toe en roer weer door. Laat verder karameliseren totdat je een kleverige stroop om de sjalot ziet verschijnen. Let op dat het niet verbrandt, dan wordt het bitter.
  6. Pureer de schorseneren in de bouillon met een staafmixer. Haal de pan van het vuur en klop met een garde de slagroom erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Giet de schorsenerensoep in kommen en steek de crouton erin. Strooi in elke kom wat amandelschaafsel als garnering.