Skip to main content

Schouderfiletlapjes met een Oosters tintje en noedelsalade met yacon, kastanjechampignons en sesam

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram Chinese kool
  • 200 gram peen
  • 200 gram yaconwortel
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 4 stuks schouderfiletlapje
  • naar smaak peterselie

In Huis

  • 3 el ketjap
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuks rode peper
  • 160 gram (eier)noedels
  • 2 el sesamzaad
  • olie om in te bakken
  • 6 el mayonaise
  • 2 el sojasaus
  • 2 el citroensap (uit een flesje)
  • 3 el water
  • optioneel sesamolie
icon package

Recept stappen

  1. Deze stap kan je eventueel een paar uur van tevoren doen. Maak de marinade voor de schouderfiletlapjes. Hak de knoflook fijn. Meng ketjap, olijolie, gemberpoeder, korianderpoeder en de knoflook in een kom en laat de lapjes er minimaal 10 minuten in marineren. Hoe langer, hoe lekkerder.
  2. Zet water op voor de noedels (zie tip) en kook ze in ruim water in 6 minuten gaar. Giet en spoel kort koud af.
  3. Snij de Chinese kool in dunne reepjes en doe in een grote slakom. Schil en rasp de peen erbij. Schil de yacon, snij in luciferformaat en voeg toe. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper, snij in stukjes en voeg toe. Voeg de noedels toe.
  4. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en doe in een schaaltje.
  5. Verwijder het uiteinde van de steeltjes van de kastanjechampignons en snij daarna in vieren. Verhit olie in dezelfde koekenpan en bak de champignons op hoog vuur al omscheppend 3 min. Breng op smaak met zout en peper. Doe in een schaaltje. Veeg de pan schoon.
  6. Haal de schouderlapjes uit de marinade. Bak in de koekenpan op hoog vuur bruin en een beetje knapperig.
  7. Maak de dressing. Meng de mayonaise met de sojasaus, het citroensap en het water. Voeg, als je het in huis hebt, 1 el sesamolie (bij 4p) toe. Check of je nog meer citroensap erbij lekker vindt. Roer door de noedelsalade.
  8. Serveer de filetlapjes bij de noedelsalade en besprenkel elk bord met sesamzaadjes en eventueel wat blaadjes peterselie ter garnering.
  9. Wij koken altijd liever met minder dan 50 gram noedels p.p. zodat de verhouding groenten in het gerecht groter is, maar dat is een kwestie van smaak. Voor grotere eters is 50 gram pp zeker een goed idee. Kijk bij het mengen of je meteen alle gekookte noedels toevoegt of eerst een deel.