Scrambled kurkuma-zijdentofu met geroerbakte spitskool en Shanghai paksoi

Vegan

  • Totale tijd 35 minuten
Scrambled kurkuma-zijdentofu met geroerbakte spitskool en Shanghai paksoi | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram volkoren basmatirijst (zie tip)
  • 1 stuks ui
  • 2 stuks portobello
  • 200 gram peen
  • 1 stuks rode peper
  • 800 gram spitskool
  • 2 stronken Shanghai paksoi
  • 400 gram zijden tofu
  • 1 bakje kurkuma-paprika specerijenmix

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.25 blokje groentebouillon
  • naar smaak sojasaus
icon package

Recept stappen

  1. Zet 75 gram rijst p.p. in 200 ml gezouten water p.p. Breng aan de kook en laat zachtjes afgedekt gaar koken in 25-30 minuten vanaf dat het kookt.
  2. Snipper de ui. Verwarm olie in een afdekbare wok en fruit de ui. Snij de portobello in plakjes. Als het hele grote zijn, halveer ze dan eerst. Bak op hoog vuur mee met de ui als deze glazig is.
  3. Schil de peen en snij in halve maantjes. Voeg toe. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in halve ringetjes. Voeg toe en bestrooi het geheel met zout.
  4. Verwijder het hart van de spitskool en snij in reepjes. Hak de knoflook fijn. Voeg de knoflook bij de ui, schep een paar keer om en voeg dan de spitskool toe. Roerbak stevig 2 minuten, verkruimel de bouillon erover, dek af en laat in ca. 6 minuten gaar smoren.
  5. Snij de paksoi stengels in dunne plakjes en het blad in repen. Voeg bij de groenten en roerbak tot de stelen beetgaar zijn. Breng goed op smaak met peper, zout en een beetje sojasaus.
  6. Maak de zijdentofu verpakking open en giet het overtollige vocht er voorzichtig uit. Verwarm wat olie in een koekenpan en doe de tofu erin. Voeg het specerijenmengsel erbij en zout en peper uit de molen en schep voorzichtig om met een vork, tot het warm is. Serveer direct bij de rijst met groenten.
  7. In het specerijenbakje zit: ½ tl paprikapoeder, 1 tl kurkumapoeder, ½ tl knoflookpoeder. Dit is voldoende voor een heel pak zijdentofu van 400 gram.
  8. Wil je nog sneller aan tafel? Neem witte rijst uit je voorraadkast en bewaar de volkorenrijst voor een andere keer. Er zitten tenslotte ook al lekker veel groenten in dit gerecht :)!